Tre tips för ett bättre nyhetsflöde på LinkedIn

Trött på störande poster i ditt nyhetsflöde på LinkedIn eller att samma människor står för det mesta av vad du ser? Du kan enkelt fixa till det. Gör så här.

LinkedIn publicerade nyligen några enkla tips för hur du kan få ett nyhetsflöde som bättre passar dina behov. De flesta av dem går att göra både i appen och på din dator.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

1. Dölj poster

Om du ser en post som du inte vill ha i ditt nyhetsflöde så markerar du den i appen genom att klicka på det lilla krysset till höger längst upp till höger. Då får du upp de här alternativen:

 

Genom att välja alternativet Dölj inlägget försvinner posten från ditt flöde. LinkedIn har dock inte berättat om det händer något mer. Facebook använder t.ex samma funktion till att försöka lära sig mer om vad du vill se och vad du vill ha mindre av.

I browser-versionen av LinkedIn ser det ut så här:

Samma sak där. Om du inte vill se posten klickar du på Dölj inlägget.

2. Dölja användare

Om du har kontakter i ditt nätverk som gång på gång postar sådant du inte vill ha i ditt nyhetsflöde så har du även möjligheten att slippa se vad de delar, gillar eller kommenterar. Detta gör du från samma meny, men denna gång väljer du Avfölj (personens namn).  Hen kommer fortfarande att vara en av dina kontakter men du ser inte längre vad de gör på LinkedIn. Att du gör detta kommer aldrig att visas för den du avföljer, lika lite som du ser vilka det är som väljer att inte ta del av dina uppdateringar.

Här kan det vara värt att understryka att om du gör detta så försvinner alla deras uppdateringar, och du måste aktivt besöka deras profiler för att se vad de gör.

3. Välj vad du får se

Den sista möjligheten LinkedIn berättar om finns ännu så länge bara i appen, men kommer inom kort även till desktopversionen. LinkedIn har valt att kalla det Förbättra mitt nyhetsflöde, och även den funktionen finns i menyn som öppnas när du klickar på krysset längst upp till höger. Om du väljer det alternativet får du upp två möjligheter:

Följ nya perspektiv-alternativet innebär att du kan välja bland influencers, medier och andra som LinkedIn tror är relevanta för dig. Medan Rensa upp i mitt flöde-optionen ger dig möjlighet att mer systematiskt avfölja kontakter. Det är alltså samma funktion som jag beskrev under punkt två, möjligheten att behålla en person i ditt nätverk men inte se något av vad den personen gör på LinkedIn.

En klar förbättring

Framför allt möjligheten att slippa se vissa kontakters aktiviteter på LinkedIn ser jag som en stor fördel. Oavsett om man har många eller få kontakter så finns det säkert en eller ett par av dem som delar massor, gillar ännu mer och kommentarer mycket. Det kan göra underverk för värdet av nyhetsflödet att ta bort dem. Och ja, jag är medveten om att för en del av er som läser detta så är jag den personen i ert nätverk 🙂

Genom att använda den möjligheten kan ni få bättre kvalitet på nyhetsflödet, och det blir enklare att hänga med i vad de personer och företag ni verkligen vill hålla koll på gör. Så pröva den.

 

Har du frågor eller funderingar kring LinkedIn? Lämna en kommentar här nedan eller mejla mig.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

 

 

6 kommentarer på Tre tips för ett bättre nyhetsflöde på LinkedIn

  1. Pingback: Linda Björck

    • Pingback: admin

  2. Pingback: Felisia

    • Pingback: admin

  3. Pingback: Katarina Persson

    • Pingback: admin

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.