Om mig

Pontus140330Hej, jag heter Pontus Staunstrup. Tack för att du besöker min webbplats. Här hittar du lite mer mer om mig:

Vad jag gör

Jag hjälper företag och organisationer nå sina målgrupper med relevant och värdeskapande innehåll. För att göra det arbetar jag med kommunikation och marknadsföring i många olika former. Jag tar fram strategier, hjälper till att sätta varumärket i innehåll och kanaler, gör målgruppsanalyser. Jag jobbar också med kanaler, format, SEO/SEM och spridning i köpta.ägda och förtjänade medier inklusive sociala medier.

Det betyder att jag ofta arbetar som strateg, med fokus på digital marknadsföring, content strategy (innehållsstrategi), content marketing (innehållsmarknadsföring), sociala medier samt native advertising. Och även digital transformation, eftersom utvecklingen på det digitala området är så omfattande och spännande.

Men jag är lika bekväm med att göra det praktiska – oavsett om det handlar om att producera innehåll, analysera data för mätpunkter eller intervjua kunder för en målgruppsanalys.

Jag är särskilt intresserad av processer – hur man kan arbeta på effektivt sätt med att planera kommunikation, producera innehåll, använda sociala medier eller att mäta och följa upp allt som görs.

Hur jag gör det

Jag skriver, föreläser och undervisar ofta i ämnen som digital strategi/digital transformation, innehållsstrategi/innehållsmarknadsföring, sociala medier m.fl. Därutöver är jag en van moderator av workshops och konferenser. Här kan du hitta mer om vad jag kan hjälpa dig med.

Jag har jobbat med kommunikation och marknadsföring i snart 25 år. Som beställare och konsult, som chef och som den som levererar, i Sverige och utomlands, i större organisationer och mindre.

Har du frågor eller funderingar kring mina fokusområden, något jag skrivit eller sagt vid en föreläsning – hör gärna av dig. Du når mig enklast genom att mejla till pontus@staunstrup.se. Du hittar mig även på Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram samt Slideshare.

Väl mött!