De 10 mest lästa posterna 2017

Här har du de tio mest lästa posterna på min sajt under 2017. Ett par gamla godingar, några gästposter och en riktig raket. Häng med i genomgången.

Jag har som tidigare baserat listan på unika sidvisningar i Google Analytics, vilket betyder att artiklar från tidigare år också finns med – vilket i sig är intressant. Så här ser listan ut, presenterad i omvänd ordning precis som Dave Letterman brukade göra:

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

10. 20 kognitiva missar som gör att vi fattar fel beslut

Det här är en av mina favoritartiklar och det gläder mig att den finns med på Topp10-listan, extra kul med tanke på att den är från 2015. Den handlar om s.k bias som ställer till det när vi ska fatta beslut – som strutseffekten och confirmation bias – och är nyttig läsning för alla marknadsförare.

9. Stockbilder dränerar varumärket – Gästpost av Jonas Lindblad

En av listans gästposter. Jonas skrev tre mycket bra poster som lyfte fram bildens betydelse för varumärket, och inte minst hur dåliga bildval försvagar det. Den här posten var den första i serien.

8. Därför fungerar inte Sineks Start with the Why – Mats Georgson förklarar

Ännu en gästpost, och en som väckte en hel del diskussion i sociala medier. Mats är en skarp hjärna och han gjorde en mycket bra analys av både styrkorna och svagheterna med den populära Start with the why-modellen.

7. 23 tips om content marketing 2017 från de främsta experterna

Min sammanställning av tips från både svenska och internationella experter på content marketing blev en stor framgång, som fortsatte att inspirera under hela året. Den är dessutom ett bra exempel på hur du kan ta hjälp av andra för att skapa riktigt bra innehåll.

6. Är webbplatsen död?

Det här var årets verkliga raket, den behövde bara ett par månader för att ta sig in på topplistan. En omdiskuterad fråga som skapade en hel del diskussion. Vi lär fortsätta att stöta och blöta ämnet under 2018.

5. Fem skäl att använda storytelling

En post från 2016 som var relevant även förra året. Det blir allt viktigare att kunna fånga användaren med en stark berättelse, och den här posten är fylld med bra exempel. Ämnet lär vara än mer aktuellt under det kommande året.

4. Fel bildval gör varumärket en björntjänst – Gästpost av Jonas Lindblad

Den andra av Jonas gästposter om bildvalets betydelse tog sig också in på topplistan. I den här finns det gott om råd och tips för hur man ska tänka kring bilder, motiv och urval. Nyttig läsning för alla!

3. Vad är digital transformation?

Att en artikel från 2014 hamnar på tredje plats tyder på att den handlar om något som allt fler funderar på – och det är ingen överraskning att digital transformation väcker stort intresse. Inte minst en artikel som försöker definiera vad begreppet betyder.

2. Fem saker du måste ha med i din sociala medier-strategi

Ännu en gammal post som exploderade under året – och ett bevis på vad hög ranking i Googles sökresultat kan göra för din synlighet. Den handlade om ett alltid viktigt ämne, att företag behöver en ordentlig strategi för sitt arbete med sociala medier.

1. Internet och sociala medier 2017 – nya globala siffror

Årets vinnare var en överlägsen sådan – och ett bevis på vår hunger efter siffror och analys. Den presenterade aktuella siffror kring nätanvändningen globalt och även vad som hände inom sociala medier – två ämnen det alltid är spännande att följa utvecklingen kring.

 

Där har du årets tio-i-topp-lista. Kanske hittade du något läsvärt du missat tidigare. Jag kommer även att sätta ihop en lista över artiklar som inte gått så bra under året, och där kommer du definitivt att hitta bra läsning.

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring, sociala medier eller content marketing? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

 

Bild: Flickr

0 kommentarer på De 10 mest lästa posterna 2017

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.