Sociala medier demografi 2017 (infograf)

Vet du hur användarna ser ut i olika sociala medier? Här är en infograf som visar det i ett globalt perspektiv för några av de största nätverken.

En infograf från Tracx visar hur användare och användning ser ut på ett antal sociala medier. Även om detta är globala siffror så kan den ge dig en bild av om var den målgrupp du är på jakt efter kan finnas och vad de gör där.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

1. Allmänt och Facebook

I den första delen hittar vi lite övergripande siffror, som att 2,8 miljarder av världens befolkning använder sociala medier, alltså nästan 40%. Samt att de flesta användare finns i ett eller två sociala medier-nätverk.

Därefter får vi lära lite om Facebook: Nästan två miljarder månatliga användare, fler kvinnor än män och ålderspannet är 18-49 år.

2. YouTube och Instagram

Sedan kommer turen till YouTube, med över 1 miljard användare varje månad, fler män än kvinnor och lika brett åldersmässigt som Facebook.

Instagram har 600 miljoner användare varje månad, betydligt fler kvinnor än män och 90% av användarna är under 35 år

3. Twitter och Pinterest

Twitter används av 317 miljoner brukare varje månad, till största delen män och fr.a i åldrarna 18-29 år (så ser det inte ut i Sverige). Men över hälften av användarna twittrar aldrig själva.

Enligt infografen har Pinterest också 317 miljoner användare, medan andra källor anger kring 150 miljoner. Här är en kraftig majoritet kvinnor. Ålderspannet ligger jämt fördelat mellan 18-64 år.

4. LinkedIn och Reddit

Den sista delen är en märklig kombination: det största yrkesnätverket och ”nätets framsida”.

LinkedIn har lite över 100 miljoner månatliga användare, något fler män än kvinnor. I infografen anges inget ålderspann, men andra källor anger 35-55 år som vanligast. Intressant att konstatera att LinkedIn-användare är något mindre benägna att använda andra sociala medier-nätverk.

Reddit är en sajt där användarna postar om allt mellan himmel och jord i olika undersektioner (sub-reddits). 85 miljoner användare per månad, varav en rejäl majoritet är män. Och de flesta är under 30 år.

 

En intressant genomgång av användare och användning. Om du har frågor eller funderingar kring den, eller annat om sociala medier, lämna en kommentar eller mejla mig.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

 

0 kommentarer på Sociala medier demografi 2017 (infograf)

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.