Så använder vi Messenger idag – Ny studie från Facebook

Meddelande-appar står för en allt större del av vår kommunikation och interaktion. Facebook har gjort en studie kring hur deras Messenger används.

Facebook firar 25-årsjubileet av världens första SMS med en studie om hur Messenger används idag. Du kan dels läsa eller ladda ned hela undersökningen här, dels titta på en infograf med de höjdpunkterna (nedan).

Idag använder mer än 1,3 miljarder människor Messenger varje månad för att kommunicera med varandra, med företag och med grupper. Om du till det lägger alla de andra meddelande-appar som finns (WhatsApp, WeChat m.fl) så stiger siffran på användare ytterligare. Plus att SMS ju fortfarande finns kvar.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

I sin undersökning lyfter Facebook fram vad de menar är ett antal myter kring meddelande-användningen:

Nu finns det självklart ett syfte bakom varför Facebook försöker visa upp de här myterna, men jag tycker ändå det ligger en hel i deras förklaringar. Fr.a de två sista punkterna om att vi skulle ses mer sällan pga meddelande-användningen och att en sådan kontakt är mindre meningsfull tycker jag Facebook har helt rätt i sin beskrivning.

I infografen här nedan hittar du flera andra intressanta resultat, t.ex hur utbredd användningen av emojis nu är i de flesta åldersgrupper:

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Så använder vi Messenger idag – Ny studie från Facebook

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.