LinkedIn börjar med live-video

LinkedIn ska börja rulla ut live-video, men till en början bara till utvalda användare

Sist bland de stora sociala nätverken lanserar nu LinkedIn möjligheten att sända live, rapporterar Techcrunch. Utrullningen kommer till en början att ske i beta endast i USA och till ett fåtal särskilt inbjudna. Det kommer även att finnas en kontaktmöjlighet för andra som vill börja använda möjligheten tidigt.

Upplägget påminner om det sätt LinkedIn introducerade sin bloggfunktion för några år sedan, där också bara ett fåtal profilerade användare fick tillgång till möjligheten från start, därefter fick fler och fler gradvis tillgång till det (men bara om man hade engelska som profilspråk). Ska vi gissa att Gary Vaynerchuk och Richard Branson står högt upp på listan över speciellt inbjudna.

Enligt Techcrunch ska det gå att sända live till en avgränsad grupp eller till hela nätverket, ungefär som Facebook Live med andra ord.

Video är det snabbast växande formatet på LinkedIn, och även det som genererar mest engagemang. Med tanke på hur efterfrågat det har varit bland användarna får vi hoppas att möjligheten snabbt blir tillgänglig för en större grupp användare.

 

Här är en länk till Techcrunch-artikeln

Jag kommer att uppdatera denna artikel vartefter mer blir känt.

 

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring, content marketing, account based marketing eller sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på LinkedIn börjar med live-video

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.