Sociala medier – nya globala siffror April 2018

Nya siffror visar status för sociala medier världen över i April 2018. Jag har valt ut ett par intressanta bilder.

Ännu en gång har Simon Kemp och hans kollegor på We Are Social Singapore gjort ett hästjobb och tagit fram aktuella siffror kring utvecklingen av internet, sociala medier och mobiler. Jag har bara plockat ut ett par bilder, du hittar mycket mer av intresse i själva presentationen. Simon har dessutom skrivit en artikel där han pekar ut flera intressanta saker ur datan.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Användare per plattform

Om vi börjar med de olika sociala medier-nätverken så är det inga större förändringar. Facebook är fortfarande klart störst, följt av YouTube. Facebook-ägda WhatsApp, Messenger och Instagram ligger även de högt upp. Värt att notera är att Reddit fortsätter växa:

Facebookanvändarna

Rapporten tar även en djupare titt på Facebook. Här kan vi se att antalet ökat relativt för ett år sedan – inga strömhopp pga fake news och Cambridge Analytics. En klar majoritet använder Facebook via mobilen, och det är något fler män än kvinnor bland dem.

 

Facebookanvändningen per land

Intressant att se hur mycket av en global företeelse Facebook numera är. Flest användare finns i Indien, först på 10:e plats hittar vi ett europeiskt land. Den största staden är Bangkok, och enbart Istanbul finns med från Europa bland topp 10:

 

Instagramanvändning per land

Om vi tittar på statistiken per land för Instagram ser vi att USA fortfarande dominerar stort. Brasilien, Indien och Indonesien är även de stora användare. En hel del överraskningar för mig på den här listan:

 

Twitteranvändningen per land

Till sist en bild som visar fördelningen per land för Twitter. Här kan vi dels se att utbredningen är betydligt mindre, och att genomslaget inte blivit lika globalt som för Facebook och Instagram. Intressant dock att Twitter är så stort i Japan:

Som sagt, det finns mycket mer intressant i både rapporten och artikeln.

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring, content marketing eller sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Sociala medier – nya globala siffror April 2018

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.