Facebook har nu 2 miljarder månatliga användare

Världens största sociala medier-nätverk blev just ännu större. Nu har Facebook över två miljarder användare som går in minst en gång i månaden. 

Det har bara varit en tidsfråga, men i går kväll kom beskedet att Facebook nu har sprängt vallen med två miljarder användare. Och det är dessutom månatliga användare – dvs 2 miljarder människor besöker Facebook minst en gång per månad. 66% av användarna gör det dagligen.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Enligt TechCrunch innebär siffran att Facebook är det klart största sociala nätverket vad gäller inloggade användare. YouTube har 1,5 miljarder, WeChat 899 miljoner, Twitter 328 miljoner och Snapchat runt 255 miljoner. Facebook kan dessutom visa upp över en miljard användare på sina andra appar – WhatsApp och Facebook Messenger. Dessutom ligger inte Instagram långt från miljardgränsen med 700 miljoner användare.

Mobilt genombrott

Att det är smartphonens framväxt som sett till att Facebook blivit så stort är nog de flesta ense om. Den tog bort begränsningen till desktop, som i många delar av världen inte är tillgänglig. Om den första miljarden kom från Nordamerika, Europa och delar av Asien så är nästan hela den andra miljarden användare från utvecklingsländer. Här har Facebook satsat klokt på appar som fungerar även i 2G-nätverk och även spridit nät-tillgången via sin organisation Internet.org.

Här kan du se tillväxten sedan starten:

I och med detta kan vi en gång för alla avfärda alla som säger att Facebook inte längre är relevant eller passé. Beteendet är snarare att t.ex yngre användare har Facebook och ett par andra nätverk parallellt.

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Facebook har nu 2 miljarder månatliga användare

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.