Så går det för video från företag 2018 – Rapport

Hur använder företag video och hur tas de emot? Vidyard har gjort en stor undersökning. Här är några av höjdpunkterna. 

Videoplattformsföretaget Vidyard har undersökt hur företag använder video. Ett tema i tiden, eftersom allt fler företag och organisationer satsar hårt på det. Ett ofta citerat uttalande från Cisco är att 80% av all trafik på nätet kommer att vara video år 2021, alltså om drygt tre år.  Enligt Forbes använder redan 90% av marknadsförare video som en del av sitt arbete. Vidyard baserar undersökningen på data från sin egen plattform, och den täcker 600 företag och 250,000 videos som funnits där under ett år.

Här är några av höjdpunkterna:

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

De flesta videos ses på en dator

Trots att mobilen tar över mer och mer så är det fortfarande så att den största delen av videos från företag ses på en desktop/laptop. Detta beror sannolikt på att de ses under arbetsdagen, och att många av dem antingen handlar om produkter eller är utbildande.

 

Företagsvideo går bäst på vardagar

Tisdag, onsdag eller torsdag är de dagar som filmerna från företag på Vidyards plattform ser mest trafik. Sannolikt av samma skäl som varför de ses på dator – är det arbetsrelaterat föredrar vi att göra det på arbetstid och när vi är på jobbet.

 

 

Hightech-företag gör flest videos

Att video är störst inom högteknologi överraskade mig lite. Jag trodde mat skulle dominera stort, inte minst med tanke på att det går bäst i sociala medier. Men här kan orsaken vara dels att hightech har större budgetar, dels att de gör mycket utbildningsvideo.

Produktvideo dominerar

Traditionell marknadsföring med fokus på produkten är fortfarande fokus för videoproduktionen. Därefter kommer demos och utbildande filmer. Intressant nog ligger webinarer, case, sociala medier-videos och livesändningar alla på 40% och nedåt.

Här används videos

Video på webbplatsen är fortfarande klart störst, därefter kommer sociala medier. Jag tror vi kommer se mer och mer video i mejl, nyhetsbrev osv.

Korta videos dominerar

Över 505 av alla videos håller sig inom minuten, och om vi höjer tiden till två minuter så ryms över 75% inom den ramen. Inte minst med tanke på sociala medier är detta en förväntad bild, men jag tror det kan finnas utrymme för en del längre videos också.

Och de ses mest också

Ju kortare videon är, desto fler ser den till slutet. För längre filmer sjunker tittandet snabbt ju längre den håller på, men här är det viktigt att komma ihåg att bland de som tittat till videon är slut finns det som i slutändan du faktiskt kan göra affärer med.

Rapporten ger en intressant bild av läget på videofronten för företag 2018. Och det finns mer att hämta i den, jag valde bara ut några exempel. Sammantaget tycker jag den pekar på att det fortfarande finns mycket att förbättra när vi gör video, och att vi behöver våga både göra längre videos och sprida dem bättre.

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring, content marketing, account based marketing eller sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Så går det för video från företag 2018 – Rapport

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.