Fem SEO-trender att hålla koll på (infograf)

Här är fem trender inom SEO under 2017 som du bör känna till, samlade i en infograf.

En ny infograf från MDG Advertising tar upp fem trender inom SEO (sökmotoroptimering) som kan vara värda att hålla ett öga på. De fem är:

  • Kvaliteten på din sajt är viktigare än någonsin – Google vill sända sina användare till populära sajter med bra, engagerande innehåll.
  • Djuplodande, engagerande innehåll har en tendens att ranka högre – visa upp gedigna kunskaper i ditt innehåll.
  • Mobilen är numera den primära skärmen – smartphones har ett stort genomslag i sök och är användarens främsta verktyg.
  • Sök blir alltmer lokalt – sökningar som innehåller ”nära mig” har fördubblats det senaste året.
  • Traditionell SEO är numera standard, inte en fördel – Du måste fortfarande göra ett bra jobb, men det räcker inte längre

 

Om du ska lyckas med din content marketing är förståelse för att SEO-arbetet fortsatt kommer att spela stor roll en viktig del. Det är långt från så som det ibland påstås – att content marketing ersätter eller är den nya SEO:n. Det är två viktiga metoder inom digital marknadsföring.

Här har du hela infografen:

Google Search in 2017: 5 SEO Trends to Watch [Infographic]

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med innehåll generellt eller content marketing i synnerhet? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Fem SEO-trender att hålla koll på (infograf)

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.