Så ser sociala medier-landskapet ut 2018 – Ny version av Conversation prism

Med hjälp av Brian Solis och Jess3 har vi kunnat följa utvecklingen och förändringen av sociala medier-landskapet, via deras Conversation Prism. Nu är det dags för femte versionen.

Sedan 2008 har Brian Solis och Jess3 med ojämna mellanrum gjort vad de kallar Conversation Prism, en kartläggning av sociala medier landskapet. Nu är det dags för den femte versionen.

Precis som i tidigare versioner står ”Du” i centrum. Solis vill påminna om att människan är mittpunkten i online-upplevelserna. Ringen utanför visar hur du kan interagera med olika nätverk (listen, engage, learn, co-create), den därefter hur du kan påverka nätverken och den yttersta ringen alla kategorier inom nätverken.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Så här ser den senaste versionen ut:

 

Det kan vara intressant att jämföra dagens utgåva med den allra första versionen av Conversation Prism, från 2008:

Mycket av det vi ser idag fanns på plats redan då, det har bara blivit mer av den varan. Men en hel del har också tillkommit – t.ex inom hälsa och livsstil, eller inom shopping. Vi kan även se att sociala medier i företagssfären numera finns med. Det sammantagna intrycket blir att sociala nätverk inte bara växer utan även tar plats i allt flera delar av vår tillvaro. Genom datingappar som Tinder (också den ny) finns kopplingen mellan den fysiska och digitala världen.

Det är en spännande utveckling Brian Solis och Jess3 dokumenterar på det här sättet, och den lär inte gå mindre snabbt framöver. Nästa version av Conversation Prism lär innehåll flera saker vi inte kan föreställa oss idag.

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring, content marketing eller sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

 

 

0 kommentarer på Så ser sociala medier-landskapet ut 2018 – Ny version av Conversation prism

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.