Nu kan du styra mer av vad du ser på LinkedIn

LinkedIn gör det nu möjligt för sina användare att styra mer av vad de ser, och inte ser i sina nyhetsflöden.

Om du använder LinkedIns app så så kanske du har noterat de tre punkter som sitter längst till höger på en post. Om du klickar på dem så får du upp ett antal alternativ:

lichange

 

Här kan du styra vad du vill se från företaget eller personen bakom posten, och på så sätt få ett mer anpassat flöde. Men längst ned står det ”Förbättra mitt LinkedIn-flöde”, och där har du även möjlighet att välja ut påverkare och medier som du vill se mer av:

img_1821

 

Du kan välja på olika områden som marknadsföring, affärsutveckling, employer branding mm.

Än så länge finns bara den här möjligheten i LinkedIn-appen, men den ska så småningom komma även till browser-versionen.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Vad betyder detta?

För både företag och personer som vill få genomslag på LinkedIn har det nu blivit ännu viktigare att posta innehåll som deras målgrupp upplever som relevant och värdefullt. Även om det kommer att ta tid för många LinkedIn-användare att lära sig använda den här möjligheten så är det lika bra att agera utifrån vad den innebär. Och det är att nu kan din målgrupp enkelt välja bort att se allt det du postar om de inte tycker att det ger dem något.

Dessutom är detta inte det enda som påverkar synligheten för ditt innehåll – LinkedIn liksom de flesta andra sociala medier använder sig av algoritmer för att värdera relevansen i poster. Om det du lägger upp på LinkedIn inte skapar mycket engagemang i form av främst gillandes och kommentarer riskerar du att det blir mindre synligt.

Läs mer om LinkedIns senaste förändringar här.

Har du frågor eller funderingar kring LinkedIn eller andra sociala medier? Lämna en kommentar här nedan eller mejla mig.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Kontakta mig så berättar jag mer.

 

Bild: Blogtrepeneur, Engaging LinkedIn profile, Flickr

0 kommentarer på Nu kan du styra mer av vad du ser på LinkedIn

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.