LinkedIn uppdaterar företagssidorna rejält

LinkedIn gör äntligen någonting åt sina företagssidor, så att vi t.ex kan sköta dem från mobilen

Det har aldrig varit lätt att hantera företagssidor på LinkedIn, men de senaste åren känns det som de hamnat rejält i bakvattnet relativt annan utveckling på plattformen. Men nu sker en rejäl ansiktslyftning, först i USA och inom ett par veckor även i resten av världen.

Det är en viktig förbättring om LinkedIn ska kunna fortsätta att vara den starkaste plattformen inom främst B2B. Facebook lurar alltid i bakvattnet, och skulle älska att bli den ledande lösningen även inom detta område.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Några av de förbättringar som kommer är:

Admin från mobilen

Det har hittills bara gått att sköta företagssidor från en dator, men nu ska detta äntligen bli möjligt via mobilappen

Koppla sidor till hashtags

Det ska även gå att koppla ihop en företagssida med vissa hashtags, så att det ska bli lättare att hoppa in och posta kring dem.

Fler format blir delbara

Idag går det att posta bilder, native video och text på företagssidor. Framöver ska det även gå att ladda upp powerpointpresentationer, wordfiler och PDF:er. osv Admins can also associate their Page with hashtags, so they can listen in and respond to conversations happening about their brand or relevant topics on

Innehållstips

Om du har svårt att komma på vad du ska posta så kommer det snart förslag från LinkedIn.

Dela medarbetares poster

Det ska bli lättare att hitta och möjligt att dela poster från medarbetare. Samt även poster som nämner ditt företags sida.

Bättre integration med andra verktyg

LinkedIn förbättrar kopplingen till verktyg som Hootsuite, så att det ska bli lättare att hantera sidorna via tredjepartsverktyg.

 

Här hittar du LinkedIns egen beskrivning, och du kan även titta på en video de gjort:

 

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring, content marketing, account based marketing eller sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på LinkedIn uppdaterar företagssidorna rejält

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.