Avslöja fejkade kontaktförsök på LinkedIn lätt

I takt med att allt fler använder LinkedIn ökar mängden kontaktförfrågningar från fejkade konton där. Här är ett enkelt sätt du kan kolla om den som kontaktat dig är äkta vara.

Vi har alla våra egna regler för vilka kontakter vi accepterar på LinkedIn. Om du tillhör dem som bara vill ha personer i ditt nätverk som du träffat personligen är frågan om huruvida ett konto är fejkat eller inte mer av akademiskt intresse. Men för dem som har en bredare definition på tänkbara kontakter kan detta vara bra att känna till. Jag tänkte demonstrera det genom att visa på en inbjudan jag nyligen fick.

En inbjudan kommer, från en person jag aldrig haft någon kontakt med:

LIscam1

Någonting i bilden får varningsklockorna att börja ringa. Jag bestämmer mig för att kolla bilden med hjälp av Googles bildsökningsfunktion. Det är bara att ställa pilen på bilden och högerklicka:

LIscam2

Och när jag gjort det tar det inte många sekunder innan sanningen avslöjas:

LIscam3

Det visar sig att bilden föreställer en helt annan person. Snabbt och lätt att ta reda på.

Det finns all anledning att vara försiktig med vilka kontaktförfrågningar du accepterar på LinkedIn, och med hjälp av bildsöket kan du enkelt kolla om det är en äkta förfrågan. Om du sedan väljer att acceptera den eller inte kan avgöras av andra faktorer, men då har du åtminstone kollat upp detta. Läs mer om fejkade kontaktförsök på LinkedIn här.

 

Om du har frågor kring LinkedIn eller sociala medier i allmänhet, lämna en kommentar eller skicka ett mejl.

Ifall du vill att ditt företag ska börja använda LinkedIn aktivt eller bli ännu bättre på det, så kan jag hjälpa er. Kontakta mig direkt för mer information.

 

2 kommentarer på Avslöja fejkade kontaktförsök på LinkedIn lätt

  1. Pingback: Anders

    • Pingback: admin

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.