Visuell kommunikation nästa steg i marknadsföring (infograf)

En ny infograf visar hur visuell kommunikation blir allt viktigare inom marknadsföring.

Creately har gjort en infograf om den allt större betydelsen visuell kommunikation har för marknadsföring. De börjar med att bl.a konstatera att längden på den tid vi kan hålla vår uppmärksamhet på något har minskat till i genomsnitt åtta sekunder, att 93% av all mänsklig kommunikation är visuell och att vi processar visuell information 60,000 gånger snabbare än text.

UPPDATERAT 221112: Påståendet att vi processar visuell information 60,000 gånger snabbare än text stämmer inte. Det är en populär myt, som inte går att belägga.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Några av de punkter som lyfts fram i infografen är att inom ett par år kommer 80% av all internettrafik att vara video och att innehåll med bilder får 94% fler visningar.

Några tips Creately kommer med är att ta chansen att visualisera data, att använda olika visuella format rätt samt att integrera visuella plattformar för att kommunicera varumärkesbudskapen.

Här har du infografen:

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med innehåll generellt eller content marketing i synnerhet? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Visuell kommunikation nästa steg i marknadsföring (infograf)

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.