Läsvärda länkar om GDPR

Här samlar jag länkar till intressant och viktig läsning om GDPR – Uppdateras vartefter jag hittar bra saker.

Precis som alla andra söker jag idag ivrigt efter information om GDPR – General Data Protection Regulation – som är EU:s regelverk kring dataskydd och hantering av data. Formellt träder det i kraft 25 maj 2018, men det som står där påverkar oss redan idag. Vi måste dels lära oss vilka konsekvenser GDPR får för våra organisationers del, dels se till att vi slutar göra sådant som är fel enligt regelverket så snart som möjligt.

Jag bestämde mig för att lägga länkar till allt innehåll kring GDPR jag hittar i den här posten. Om du har bra tips får du gärna dela det i en kommentar eller mejla mig, så lägger jag till det.

OBS: Det du läser här ersätter inte behovet att din organisation tar hjälp av experter för att förstå vad som gäller för just er. Detta är lästips, inte lösningar som ni kan luta er emot.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

 

Allmänt

Datainspektionen: Dataskyddsförordningen (själva förordningen i förkortad form)

Datainspektionen: Dataskyddsförordningen (olika artiklar och hjälpmedel kring regelverket)

GDPR: Här är allt du behöver veta om EU:s nya dataskyddsregler (IDG.se)

Preparing for GDPR – 12 steps to take now (ICU UK) (jag har summerat de tolv tipsen här)

GDPR Myths (ICU UK)

 

Uppdateringar

PWC Sverige har gjort en översikt här (tipstack Lisa Kullman)

Karlstads universitet erbjuder en kurs i början av nästa år. De ska göra kursmaterialet tillgängligt online (tipstack Claes Muschkin)

Marknadsföring

GDPR for marketers (Econsultancy)

Så påverkas din marknadsföring av GDPR (föreläsning och podd från KNTNT)

 

Uppdateringar:

GDPR ställer nya krav på e-posthantering (Computer Sweden)

GDPR bara början (KNTNT)

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Läsvärda länkar om GDPR

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.