Därför delar vi videos på nätet (video)

Vi delar videos på nätet för att de väckt starka känslor hos oss, och detta vill vi dela med oss av. En intressant video tittar närmare på detta.

Den här videon är inte ny, men jag tycker Lifehack har gjort ett bra jobb med att försöka förklara varför vi delar olika typer av videos i sociala medier och andra delar av nätet. 

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

I videon försöker man identifiera de olika psykologiska mekanismer som kickar in när vi ser en video och fattar beslutet att dela den vidare. Det kan vara allt från söta katter till orättvisor och hemskheter – det de har gemensamt är att de alla väcker starka reaktioner som delvis är kemiska. Vad som händer är att när vi blir glada, ledsna, arga, upphetsade, äcklade eller nöjda mm så triggas dessutom en önska att dela detta vidare.

Titta gärna även på den undersökning från Buzzsumo som jag skrev om nyligen, och som också går in på varför vi delar.

Här är Lifehacks video:

 

 

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med innehåll generellt eller content marketing i synnerhet? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Därför delar vi videos på nätet (video)

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.