Hög tid att börja använda mer video i din marknadsföring

Video börjar allt mer dominera trafiken på nätet, men de flesta företag producerar fortfarande betydligt mer innehåll i text än film. Dags att ändra på det!

Jag var på en konferens nyligen där Marcus Sheridan, the Sales Lion, också talade. En av de bilder han visade var den här:

Och medan vi tittade på den konstaterade han att 2019 var 20 månader bort (detta skrivs i april 2017). Det var en hörbar susning som gick igenom publiken, följd av ljudet av ett stort antal ryggar som rätades ut när vi alla satte oss upp i stolarna.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Fast i text

Vi har känt till i flera år att video håller på att gå om text som det främsta innehållsformatet på nätet, inte minst i sociala medier. Men ändå producerar vi fortfarande det mesta av vårt innehåll i textform. När vi pratar om vilket innehåll vi ska ta fram talar vi ofta om det i termer som skriva och att användaren ska läsa det.

Både i tankarna och i aktiviteter är vi fast i att innehåll är lika med text. Ja, vi gör video, bildspel och grafik – men det är en bråkdel i jämförelse med textmängden vi producerar. Detta är en farlig väg.

Jag säger inte att vi ska sluta producera texter, det ska vi inte. Men vi måste se till att en betydligt större del av vårt innehåll är i form av video eller bilder.

En annan mental förflyttning vi måste göra är att sluta se film som dyrt. Självklart kommer även i fortsättningen en del av det rörliga innehåll vi tar fram vara high-end-investeringar, men det allra mesta kommer att göras med mycket enkla medel eller vara livesändningar i sociala medier.

Trender

Här är en infograf om visuell content marketing. Det finns några viktiga lärdomar vi kan hämta från den:

  • Video är mycket stort på Facebook redan nu, och lär fortsätta växa. En stor del av video som konsumeras där är utan ljud.
  • Redan nu står video för 74% av trafiken på nätet
  • En majoritet av marknadsförare som använt video säger att det haft en positiv påverkan på deras affärer
  • Facebookanvändare lägger tre gånger så mycket tid på livesändningar som på vanlig video.

 

 

Ifall du vill veta ännu mer om vad som händer kring video, framför allt inom sociala medier, så har Buffer samlat ihop en mängd statistik.

Tre tips

Här är tre saker du kan börja med omedelbart för att se till att video blir en större del av ditt innehåll:

  • Fundera på om innehållet du vill ta fram blir bättre som film
  • Om du ser på video som en hög kostnad – lär om. Det går att göra film med din smartphone
  • Testa livesändningar på Facebook eller Twitter

Om du börjar använda mer video så ska du givetvis analysera vilka resultat det ger. Men var lite tålmodig när du mäter det, på samma sätt som det tar tid för dig att ställa om så tar det tid för dina användare. Att du inte får så många som tittar när du kör på Facebook Live den första tiden behöver bara betyda att dina följare behöver vänja sig.

Här kan du läsa en massa mer tips om hur du kan använda bild och film i sociala medier

 

Har du frågor eller funderingar kring video-innehåll, lämna en kommentar eller mejla mig.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med innehåll generellt eller content marketing i synnerhet? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

 

0 kommentarer på Hög tid att börja använda mer video i din marknadsföring

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.