Guide för visuellt innehåll (infograf)

Vad ska man tänka på när man tar fram visuellt innehåll, för t.ex content marketing? En ny infograf kommer med bra tips.

Designmatic har gjort en infograf med tips på vad du ska tänka på när du gör visuellt innehåll – alltså bilder, grafik, film osv. Två av tipsen vill jag gärna lyfta fram ytterligare:

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

  1. Skriv mindre, visualisera mer. Jag har sett alltför mycket av microcontent eller infografer som är för textfyllda. Då missar man själva poängen med att använda dem.
  2. Optimera för olika plattformar. Det är lätt att köra ut samma bit innehåll i olika sammanhang (jag gör det själv ibland), men det är väl värt att lägga tid på att anpassa dem.

Resten av tipsen är bra. Här har du hela infografen:

 

En användbar infograf på flera sätt.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med innehåll generellt eller content marketing i synnerhet? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Guide för visuellt innehåll (infograf)

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.