Tipsvideo: Posta video direkt på LinkedIn

LinkedIn gör det möjligt att posta video direkt i statusuppdateringar. Jag gjorde min första tipsvideo om den nyheten.

Nu ska det snart bli möjligt för alla LinkedIn-användare att posta video direkt i sitt flöde, lika enkelt som att lägga upp en bild, text eller länk. Och alltså inte behöva lägga upp filmen på t.ex YouTube först. Jag testade att göra och passade på att berätta lite om lanseringen:

 

För närvarande är det enbart via mobilappen du kan ladda upp film – och det är inte alla som fått möjligheten ännu. Enligt uppgift ska det så småningom även gå att göra via desktop-versionen.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Om du har en liten videokamera i uppdateringsfältet så har du fått uppdateringen. Annars ser du fortfarande enbart kamera-symbolen.

Varför gör LinkedIn så här?

Det är förstås den snabbt växande användningen av video i mobilen som får LinkedIn att (sist av de stora nätverken) ta det här steget. Enligt uppgift kommer 74% av all internettrafik i år att vara video. Ett annat intressant påstående från samma post är att 59% av högre chefer hellre tittar på video än läser text – en uppgift som förvånar mig.

Vad kan du använda det till?

Några sätt du kommer att kunna dra nytta av den nya funktionen är att:

  • Visa på expertis
  • Demonstrera produkter/lösningar
  • Intervjua experter, kunder och andra relevanta personer
  • Visa på innovationer, nya möjligheter mm
  • Spela in event – men tänk på att det fortfarande inte går att sända live. Det kan du göra via t.ex Facebook Live och sedan posta själva videon i efterhand på LinkedIn

 

Jag har valt att hålla mina videoklipp på LinkedIn korta – kring minuten. Detta dels för att jag tror korta tipsfilmer fungerar bättre där, dels för att även kunna använda dem på Instagram. Självklart kan du göra dina längre, men mitt råd är att inte gå över tre minuter. Många slutar titta redan efter 30 sekunder.

Mitt tips är att du testar detta själv så snart du får möjligheten – inte minst för att många föredrar att se och höra dig framför att läsa texter.

 

Har du frågor eller funderingar kring video på LinkedIn, lämna en kommentar eller mejla mig.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med sociala medier eller content marketing? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

 

2 kommentarer på Tipsvideo: Posta video direkt på LinkedIn

  1. Pingback: Alexander

    • Pingback: admin

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.