Snapchat tappar rejält i daglig användning

När nu Snap (Snapchat) ska börsintroduceras släpper de en hel del intressant information. Recode har grävt runt i den och visar bl.a att ökningen av dagliga användare minskat rejält från tredje kvartalet 2016.

Om jag nu tolkar det Recode säger har Instagrams (Facebooks) kopierande av Stories-funktionen verkligen ätit in i Snapchats användarsiffror. Så här ser utvecklingen ut när det gäller ökningen av dagliga användare:

Staplarna anger alltså ökningen av dagliga användare i miljoner på kvartalsbasis. Om man tittar på första och andra kvartalet 2016 så ökade den dagliga användningen av Snapchat med 15 respektive 21 miljoner användare. Men under tredje och fjärde kvartalet låg ökningen på 10 respektive 5 miljoner. Det är alltså en halvering mellan april-juni och juli-sept, samt ytterligare en halvering för okt-dec.

I augusti introducerade Instagram sin Stories-version.

Jag fortsätter uppdatera den här historien vartefter. Tack till Deeped Niclas Strandh för förtydligandet att det är ökningen av dagliga användare som visas. Den senast redovisade totalsiffran för dagliga användare är 158 miljoner för Q4 2016.

 

0 kommentarer på Snapchat tappar rejält i daglig användning

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.