Svenskarna betalar allt mer digitalt (rapport)

Kontantanvändningen minskar i Sverige, istället är det kort och Swish som dominerar visar en ny rapport från Riksbanken.

Riksbanken publicerade för ett tag sedan en rapport om svenska folkets betalvanor 2018. Den visar en stark och tydlig utveckling bort från kontanter till kort och digitala betalningar. Här är några exempel från rapporten – ladda ned rapporten och titta på hela, det är den väl värd:

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Kraftig minskning av kontantköp

På bara några år har kontantköpen minskat dramatiskt. Kort fortsätter att dominera och Swish växer snabbt:

Yngre leder utvecklingen

Om man tittar på utvecklingen i olika åldersgrupper så syns det att fr. a gruppen 18-24 år minskar på kontantbetalning. Men även i de tre andra grupperna kan vi se att kort dominerar. De över 65 år använder mest kontanter och har inte tagit till sig Swish i någon större omfattning:

Det finns betydligt mer att hämta i själva rapporten så ladda ned den själv. 

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring, content marketing eller sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Svenskarna betalar allt mer digitalt (rapport)

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.