Internet och sociala medier augusti 2017- Globala siffror

Över 50% av världens befolkning har tillgång till nätet och 40% använder sociala medier visar nya siffror.

We Are Social i Singapore, ledda av Simon Kemp, har ännu en gång tittat närmare på utvecklingen av sociala medier och nätanvändning globalt. Jag har valt ut några av bilderna:

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Över 50% har tillgång till nätet

Den första bilden visar läget globalt just nu – där över 50% av befolkningen i världen har tillgång till internet. Och 40% av dem använder nu sociala medier. Den mobila utvecklingen fortsätter, över fem miljarder har tillgång till mobiler, och över 2,7 miljarder använder sociala medier via mobilen.

Dator, smartphone eller tablet?

Mobilen har nu en gång för alla gått om dator/laptop som det främsta sättet att använda nätet – en ökning med 21% under det senaste året mot ett tapp på 18% för datorer. Tablets tappar lite och andra alternativ, t.ex spelkonsoler, ökar rejält men är fortfarande marginellt.

Sociala medier

Facebook fortsätter att dominera utvecklingen av sociala medier, både direkt och via sitt ägande av Instagram, WhatsApp och Messenger.

Här är utvecklingen enbart för Facebook:

Av de över 2 miljarder månadsvisa användarna är det nästan 90% som går in via mobilen. Nästan 60%, alltså över en miljard, är där varje dag. Könsfördelningen är något mer män än kvinnor.

Appar

We Are Social rapporterade även om app-användningen globalt. Här är de vanligaste typerna av apper som används världen över:

Inga egentliga överraskningar här. Det är sannolikt större skillnad inom kategorierna mellan olika delar av världen. Beroende på kapacitet är både Comms (bl.a sociala medier) och Content (t.ex streamad film eller musik) säkert mycket varierande i vad man kan göra.

Där har du den senaste översikten. Om du vill ha mer specifik data för världsdelar mm så hittar du mer hos We Are Social Singapore.

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring och sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på Internet och sociala medier augusti 2017- Globala siffror

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.