100 webbplatser som äger nätet (infograf)

Har du koll på de största sajterna på nätet? En ny infograf visar de 100 som har allra mest trafik (i USA) och vad de håller på med.

Webbhostingföretaget Vodien har tagit fram en infograf som visar de hundra största webbplatserna i USA. Den är baserad på data from Alexa, Googles AI som sköter Echo. Med hjälp av färgkodningen går det att se hur många av dem som ägnar sig åt banktjänster, sociala medier, detaljhandel mm.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Vodien har grupperat sajterna utifrån vad de vanligtvis används som. En sajt kan ha flera syften, och då är det den största trafikorsaken som fått styra. Yelp, t.ex, kan ses som både en affärssajt och en sociala medier-kanal, och då har man valt att se den som en informationskälla, eftersom det är recensionerna som är den stora trafikkällan. 

Storleken på cirklarna anger hur högt sajten rankas inom sin kategori. Största cirklarna är topp 10, de därefter topp 20 osv. 

Det går också att se vilka sajter som hänger ihop, t.ex har samma ägare. Linjerna som håller ihop anger t.ex Alphabet för Google, YouTube osv.

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital utveckling eller marknadsföring? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Här hittar du mer information om mina föreläsningar och workshops. Och här kan du se vilka tjänster du kan få hjälp med. Kontakta mig så berättar jag mer.

0 kommentarer på 100 webbplatser som äger nätet (infograf)

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.