LinkedIn inför kort-video, men bara för Influencers

Att utvecklingen inom sociala medier i hög grad handlar om rörligt innehåll är ingen nyhet. Nu hakar även LinkedIn på detta, med 30-sekundersvideos som publiceras direkt i nyhetsflödet. Men det är bara tillgängligt för influencers.

I en bloggpost presenterar LinkedIn nyheten så här:

”Today your LinkedIn Feed will come to life in a whole new way with the introduction of 30-second videos from LinkedIn Influencers. For the first time, we’ve invited more than 500 Influencers on LinkedIn to share their thoughts on trending professional topics and news, ranging from diversity and workplace culture, to education and innovation — all through the richness of video.”

Och så här kan en videpost se ut i nyhetsflödet:

LinkedIn video

Bara för influencers

LinkedIn väljer alltså att göra på samma sätt som när man introducerade möjligheten att blogga direkt på plattformen – man gör det först tillgängligt för en utvald skara så kallade influencers. Facebook gjorde för övrigt på samma sätt när man började med Facebook Live. En viktig orsak är säkert att man vill försöka säkra en viss kvalitet på filmerna till en början.

Ingenting är sagt om att video-optionen ska bli tillgänglig även för vanliga användare, men jag har svårt att se poängen i att inte göra det. En tydlig strategi från LinkedIns sida är att få medlemmar att tillbringa mer tid på plattformen, och att för att lyckas med detta är man beroende av en stadig ström av innehåll som inte enbart kan tillgodoses av influencers.

En konkret utmaning är dock om LinkedIns plattform är robust nog för att klara en större mängd video-trafik. Det har varit återkommande problem med den det senaste året, något som får mig att fundera på om ambitionen med fler användare som tillbringar mer tid där verkligen har backats upp av ökad infrastruktur?

Det ska under alla omständigheter bli intressant att följa LinkedIns satsning på mer rörligt innehåll.

 

Har du frågor och funderingar kring LinkedIn, eller sociala medier i allmänhet? Skriv en kommentar eller mejla mig.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med sociala medier? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Kontakta mig direkt för mer information.

0 kommentarer på LinkedIn inför kort-video, men bara för Influencers

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.