Fem länkar värda att läsa/lyssna på v. 49 2016

Det finns mycket spännande på nätet, och det är lätt att man missar något. Varje vecka delar jag med mig av tre-fyra intressanta artiklar. Denna vecka blev det fem, varav tre handlar om Pewdiepie, en om hur röstsök påverkar Google och den sista om ifall smartphones verkligen kommer att försvinna. God läsning!

1-3. Veckans stora snackis var förstås om Pewdiepie verkligen skulle stänga sitt YouTube-konto när han nådde 50 miljoner följare. Nu stängde han ett annat konto, men hela dramat genererade flera intressanta artiklar. Emanuel Karlsten skrev en krönika i Breakit, och tillsammans med Olle Lidbom diskuterade han frågan i Mediepodden. Medan Thomas Arnroth skrev om det ur solidaritetsperspektiv i KIT. 

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

4. Hur kommer röst-sök att påverka Google, som trots allt bygger en stor del av sin affär på textbaserat sök? Det var en fråga som många analytiker ställde vid senaste kvartalsrapporten, och som jätteföretaget har svårt att svara på: Voice search has created such a huge vulnerability…

5. Kommer våra smartphones att ersättas av annat, t.ex uppkopplade kläder eller inplanterade chip? Jag tillhör dem som tror det, men den här artikeln i Wired kommer med bra argument för varför det inte behöver bli så: Stop trying to kill smartphones, you can’t kill smartphones

God läsning!

0 kommentarer på Fem länkar värda att läsa/lyssna på v. 49 2016

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.