15 saker du bör veta om bloggande 2020 (infograf)

Funderar du på att skaffa en blogg till ditt företag? Det är en bra idé, en bra blogg kan ge dig både kunder och bygga förtroende. En ny infograf ger dig konkreta fakta

Det är ContentPowered som har tagit fram infografen med statistik kring bloggande. I den konstaterar de bl.a att det är mer populärt än någonsin 2020 att ha en blogg. Åtta av tio nätanvändare säger att de läser blogposter regelbundet. Och varje månad publiceras miljoner nya poster, medan miljarder blir lästa.

Här är några fakta de lyfter fram i infografen:

• 70% av konsumenter säger att en blogg ger trovärdighet åt en sajt.
• 33% av konsumenter säger att en blogg är den viktigaste faktorn för att ses som trovärdig.
• En välskött blogg har 1,300% större sannolikhet att ge positiv ROI.

Trots detta har bara runt 25% av alla företagssajter en blogg. Och de som har en postar mest artiklar med under 750 ord. Men enligt undersökningar kan ge 900% fler leads än korta.

Även om det publiceras mycket innehåll varje månad är det ändå så att det finns stora möjligheter med att blogga. 65% av marknadsförare planerar att blogga mer 2020. Kanske något du borde fundera på också?

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Här är själva infografen:

 

 

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med digital marknadsföring, content marketing, account based marketing eller sociala medier? Jag jobbar på Brandmovers, en content marketing-byrå som kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Kontakta mig så berättar jag mer.

2 kommentarer på 15 saker du bör veta om bloggande 2020 (infograf)

  1. Pingback: Palle

    • Pingback: admin

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.