Utvecklingen av data-användning på nätet (infograf)

En ny infograf med internet-statistik visar bl.a hur datatrafiken kraftigt ökar på nätet. 

Broadband Everywhere har gjort en intressant infograf kring utvecklingen av data-användning på nätet. Den visar vad som hänt sedan det första mejlet skickades 1971 – som Ray Tomlinson skickade till sig själv.

I introduktionen berättar man bl.a att det år 2000 fanns 361 miljoner nätanvändare, en siffra som idag stigit till 3,56 miljarder. Tre stora orsaker till detta är att fler utvecklingsländer blivit uppkopplade, datorer och fr.a smartphones har gjort det billigare att använda nätet och den digitala utvecklingen har i sig självt gjort nätet allt viktigare.

Men med fler användare kommer problem. År 1992 sändes i genomsnitt 100 gigabite per dag. År 2015 sändes 20 terabite per sekund över nätet. Om fyra år, år 2020, beräknas det att 61 terabite sänds varje sekund.

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

Här har du infografen. Några intressanta observationer jag gör är:

  • Nästan hälften av alla användare finns i Asien
  • Sök och sociala medier är de två största typerna av datatrafik
  • Det finns över en miljard sajter på nätet

internet-data-usage

Hittar du något intressant eller har en fråga om något – lämna en kommentar här nedan eller mejla.

Vill du att ditt företag ska bli bättre på att arbeta med sociala medier eller digitalt innehåll? Jag kan hjälpa er med allt från strategi till genomförande och uppföljning. Kontakta mig för mer information.

0 kommentarer på Utvecklingen av data-användning på nätet (infograf)

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.