Ta fram en strategi för din content marketing – Workshop

Vill ditt företag komma igång med content marketing? Eller ta ett bättre grepp om det ni redan gör? Jag har tagit fram en workshop som ger er verktygen och kunskapen för att sätta en strategi för er content marketing.

Avsaknaden av en ordentlig strategi är den vanligaste orsaken till varför företag och organisationer misslyckas med sin content marketing. Detta gäller oavsett vilka syften som ligger bakom satsningen – ökad kännedom, bygga en expertroll eller skapa leads för säljare att bearbeta. Det krävs en ordentlig plan för att arbetet ska bli framgångsrikt.

Därför har jag tagit fram en workshop som går igenom alla delar i en strategi samt även hur du får den att fungera i praktiken och håller den aktuell. Min ambition är att oavsett om du håller på att ta fram en ny strategi eller ditt företag redan kommit igång med content marketing och du vill ta er plan till nästa steg så ska du få med dig användbar kunskap och nyttiga insikter.

Innehåll

Här är de punkter jag tänker fokusera på:

  • Så formulerar du tydliga syften och mål för ditt arbete
  • Analysera dina målgrupper – Viktigt för både innehåll och kanalval
  • Sätt budskapen och tonalitet rätt
  • Bestämma rätt format och kanaler för innehållet
  • Sätt storyn i fokus — inte kanalen. Få det rätt redan i strategin
  • Roller och processer för arbeta effektivt
  • Framtidssäkra din strategi — så förbereder du dig för utvecklingen inom content marketing
  • Vad du ska mäta på och hur du gör det

Och som sagt, jag ger även konkreta tips och råd för hur du implementerar strategin.

Upplägget är att vi diskuterar vad som finns på plats, försöker fylla i luckor och på så sätt ta fram ett underlag som du och dina kollegor sedan kan ta vidare till en färdig plan. Självklart stöttar jag processen genom att även svara på frågor och vara bollplank efter workshopen.

Bra att veta

Workshopen ges antingen under en heldag eller två halvdagar. Om du har svårt att få loss den tiden för de som ska vara med kan jag plocka ihop en anpassad kortversion.

Fokus under den här dagen är alltså helt och hållet på att ni ska kunna ta fram en fungerande plan. Om du istället vill ha en mer allmän introduktion till content marketing eller en inspirationsföreläsning så gör jag sådana också.

Om du tycker detta låter intressant, mejla mig så pratar vi vidare.

 

 

0 kommentarer på Ta fram en strategi för din content marketing – Workshop

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.