Fyra länkar värda att läsa v. 12 2018

Det händer mycket inom digital utveckling, och det är lätt att man missar något. Varje vecka delar jag fyra intressanta artiklar, mest med fokus på digital marknadsföring. Denna vecka om med två artiklar om Facebook-turbulensen, en djupdykning i hur WeChat används i Kina samt citat-funktion testas på Instagram Stories. God läsning!

Veckan som gått har dominerats av historien om Facebook, Cambridge Analytica mm. Jag har valt ut ett par artiklar som tar ett större perspektiv på händelserna:

1. Ola Andersson spårar utvecklingen tillbaka till Facebooks början och resonerar kring utvecklingen för jätten framöver. Läsvärt och intressant: Facebook är dött – länge leve Facebook!

Nyhetsbrev

Vill du ha alla poster från staunstrup.se i ett enda nyhetsbrev varje vecka? Fyll i din e-postadress så kommer det raka vägen till inkorgen.

2. Marcus Jarräng på Computer Sweden listar vad som hänt och pekar på att mycket av det som nu beskrivs som intrång mm finns inbyggt i Facebooks egna affärsmodeller: Facebook-skandalen kokar ner till en fråga: Vem litar du på?

3. The Next Web har gjort en djupdykning ned i hur WeChat i Kina fungerar – en verklighet som kan bli vår om några år: From copycat to Goliath

4. Instagram håller på att testa en citat-funktion på sina Stories, dvs du kan dela vidare, kommentera mm Stories andra har gjort: Instagram gets ”quote tweet” style feed post resharing

God läsning!

0 kommentarer på Fyra länkar värda att läsa v. 12 2018

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.