Fyra länkar värda att läsa v. 11 2016

Det finns mycket intressant på nätet, och det är lätt att man missar något. Varje vecka delar jag med mig av tre-fyra intressanta artiklar. Denna vecka om Alexander Bard-intervju, Volkswagens SEO-miss, att Facebook är fortfarande coolt samt Darknets tillkomst. God läsning!

1. Breakit publicerade en mycket intressant intervju med Alexander Bard där han bland annat tog upp genomslaget för Internet of things, mikrobetalningar, delaktighet på nätet men även utanförskap för vissa. Läsvärt: Breakit – Alexander Bard.

2. En av de saker som Alexander Bard tog upp var att han rått Volkswagen att inte jobba med SEO. Christian Rudolf, SEO-expert, skrev en intressant debattartikel i Dagens Media där han visade att detta inte var ett bra råd: Alexander Bards råd är kostsamma för Volkswagen och Sveriges befolkning

3. Facebook har inte alls tappat sin coolhetsgrad, det är bara vi som inte vet vad de coola kidsen gör, hävdar Fusion. För att belägga detta skriver de långt och intressant om en hemlig Facebook för kvinnor i Los Angeles som har blivit ett nav i många av medlemmarnas liv. Läsvärt inte minst för att det visar att Facebook fortfarande har en roll att spela i den utveckling sociala medier genomgår: Inside the elite, super-secret world of LA’s coolest girls on Facebook.

4. Internetmuseum, detta fantastiska initiativ från IIS, skriver om Darknet, nätets mörka sida. Visste du att SIDA var med och finansiera utvecklingen av TOR, verktyget som behövs för att surfa i dessa ogoogelbara delar av nätet?: Darknet – nätets mörka sida

God läsning!

0 kommentarer på Fyra länkar värda att läsa v. 11 2016

Skriv en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas.